Online een bv oprichten: hoe gaat dat in z’n werk?

Annelore van der Lint

Online een bv oprichten: hoe gaat dat in z’n werk?

In Nederland is het mogelijk om online een besloten vennootschap (bv) op te richten. De oprichting van een bv vereist echter wel enkele specifieke stappen en vereisten die moeten worden nageleefd. Hier zijn de basisstappen voor het online oprichten van een bv:


  • Statuten opstellen: u moet statuten opstellen voor de bv. Deze statuten bevatten onder andere de naam van de BV, het doel van de onderneming, de inleg van kapitaal door de aandeelhouders, de aandelenstructuur en andere belangrijke details.
  • Notariële akte: de statuten moeten worden opgenomen in een notariële akte. Dit betekent dat u een afspraak moet maken met een notaris om de akte op te stellen en te ondertekenen. De notaris controleert of alles in overeenstemming is met de wet en zorgt voor de registratie van de BV bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij NOTRS vindt dit allemaal online plaats.
  • Kapitaal storten: de aandeelhouders moeten het kapitaal in de BV storten zoals overeengekomen in de statuten. Dit kan contant geld zijn of andere activa.
  • Inschrijving bij KvK: de notaris registreert de bv bij de KvK, die de bv vervolgens een KvK-nummer toekent. Deze inschrijving is vereist om officieel als bv te opereren.
  • Belastingzaken regelen: na oprichting moet u de bv aanmelden bij de Belastingdienst en zorgen voor de juiste fiscale registraties.

Al deze stappen worden bij NOTRS online voorbereid. Onze notaris zorgt voor het opstellen van de notariële akte. Neem eens contact op met de specialisten van NOTRS voor een vrijblijvend adviserend gesprek.

Meer artikelen

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Snelscan