Bv oprichten:
snel en volledig online

Wanneer je als ondernemer succesvoller wordt, je onderneming groeit en je steeds meer omzet, is het verstandig om een bv op te richten. Een bv heeft een professionele uitstraling en een aantal grote financiële voordelen.

De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dat je met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen. Met een bv bescherm je dus je persoonlijke bezittingen zoals je huis, auto en privé geld.

De specialisten van NOTRS richten jouw bv volledig online op, binnen vijf tot tien werkdagen. Dus bv starten? Neem nu contact op en wij gaan voor je aan de slag.

In 4 stappen geregeld

01

Controleer en keur de offerte goed

Op basis van je wensen stellen wij een maatwerkofferte op en sturen die per email toe.

02

Lever de benodigde documenten aan

Na goedkeuring van de offerte stuur je alle documenten toe.

03

Identificatie online

Via een beveiligde omgeving rond je de identificatie af.

04

Online meeting notaris

Het is zover! Je hebt een online afspraak met onze notaris voor de belehrung.

BV + Holding Oprichting - Binnen 10 werkdagen

Alle notariële kosten | 100% online geregeld | Inschrijving KvK + uittreksel | Digitale identificatie | Inclusief brief DGA salaris verlaging

BV Oprichting - Binnen 5 werkdagen

Alle notariële kosten | Inschrijving KvK + uittreksel | Digitale identificatie

BV SPOED Oprichting - Binnen 72 uur

Alle notariële kosten | 100% online geregeld | Hoogste prioriteit begeleiding | Digitale identificatie | Inclusief brief DGA salaris verlaging

*Getoonde prijs op de website is inclusief eenmalige korting van €50,- als de u de administratie bij Entrpnr Finance uitbesteedt. De getoonde termijn op onze website gaan in vanaf het moment dat u alle benodigde documenten compleet heeft aangeleverd bij de notaris.

Nu vanaf €299 opgericht

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op

Notarisdiensten

NOTRS BIEDT

Als u op zoek bent naar een partner voor uw notariële diensten om een bv of holding op te richten, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare en ervaren notaris. Een goede notaris kan uw klanten begeleiden bij het opstellen van statuten, het uitbrengen van aandelen en het voltooien van alle vereiste juridische stappen om hun bedrijf te starten.

Betrouwbaar advies

Een betrouwbare notaris is ervaren, deskundig en onafhankelijk. Hij of zij zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken juridisch correct worden vastgelegd en dat de belangen van alle partijen worden beschermd. Ook kan een notaris belangrijke adviezen en aanbevelingen geven.

Vaste lage prijzen

We zijn er trots op om vaste, lage prijzen voor onze diensten aan te bieden. We geloven dat het belangrijk is om eerlijke en transparante prijzen te bieden aan onze klanten, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en geen verrassingen tegenkomen wanneer het tijd is om te betalen. Onze prijzen zijn gebaseerd op de waarde die we bieden en we streven er altijd naar om competitieve prijzen te bieden .Of u nu op zoek bent naar advies, ondersteuning of oplossingen, u kunt erop vertrouwen dat we u de best mogelijke prijs zullen bieden voor de kwaliteit van onze diensten.

Snel notariële diensten

Snelle notariële diensten zijn essentieel bij het oprichten van een bedrijf. Het gaat om juridisch-technische procedures die nauwkeurigheid en expertise vereisen. NOTRS helpt bij het opstellen en controleren van de vereiste documentatie voor het oprichten van een bedrijf, waaronder de statuten, de oprichtingsakte, de KvK-inschrijving en de inschrijving bij de Belastingdienst. Het is belangrijk dat deze documenten correct worden opgesteld en ingediend om overbodige vertragingen of fouten te voorkomen. Daarom zijn snelle notariële diensten cruciaal voor bedrijfsoprichtingen, omdat zij de processen efficiënter en effectiever maken, waardoor ondernemers zich kunnen concentreren op hun bedrijfsactiviteiten.

Volledig online

Het is nu eenvoudiger en efficiënter dan ooit om een bedrijf te starten zonder fysiek naar een notaris of kantoor te gaan. Deze digitale proces van bedrijfoprichting verschilt per land. Het hele proces van bedrijfoprichting wordt via NOTRS verricht, van het registreren van de naam van het bedrijf tot het opstellen van de statuten. Na controle van een jurist kan de notariële akte digitaal worden ondertekend. Het volledig online opzetten van een bedrijf brengt veel voordelen met zich mee, zoals tijdsbesparing, gemakkelijkheid en efficiëntie.

Waarom oprichting bv?

De bv is de meest gekozen en meest populaire rechtsvorm omdat de belasting over de winst lager. Bovendien ben je als privépersoon niet aansprakelijk. Het oprichten van een BV brengt voor jou als ondernemer belangrijke voordelen met zich mee. Met de oprichting van een BV bescherm je je persoonlijke vermogen en ben je als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk. Schuldeisers kunnen dus niet bij je persoonlijke bezittingen zoals je huis, auto en privé vermogen komen, zolang er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur.

Ja, ik wil profiteren van de lage actieprijzen

Het oprichten van een besloten vennootschap (bv) heeft diverse voordelen:

Bv’s bieden aandeelhouders beperkte aansprakelijkheid, waardoor hun persoonlijke bezittingen doorgaans beschermd zijn tegen bedrijfsschulden.

In een bv zijn de activa en financiën gescheiden van die van haar aandeelhouders. Hierdoor ontstaat een duidelijkere onderscheiding tussen persoonlijke en zakelijke bezittingen.

In Nederland genieten bv’s van bepaalde fiscale voordelen en aftrekposten, waardoor de belastingdruk op de winst van het bedrijf kan verminderen.

Opereren als een bv versterkt het professionele imago van het bedrijf, wat klanten, leveranciers en partners aantrekt.

Een bv kan blijven bestaan, zelfs als aandeelhouders veranderen of overlijden, wat stabiliteit en continuïteit biedt.

Ook de toegang tot financiering is een voordeel van een bv. Het oprichten van een bv vergemakkelijkt het aantrekken van externe financiering en investeringen vanwege de beperkte aansprakelijkheid.

Een bv-structuur maakt het mogelijk om verschillende werknemersvoordelen aan te bieden, zoals aandelenopties of incentiveplannen, waardoor getalenteerde werknemers aangetrokken en behouden kunnen worden.

Met de invoering van de Flex-BV wetgeving in 2012, is de minimumkapitaalvereiste van €18.000 afgeschaft. Er zit nu geen omzetvereiste meer aan het oprichten van een bv.

Let wel op dat, ook al is er geen wettelijk minimumkapitaal, vereist, je wel voldoende financiële middelen in de bv moet hebben om de bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en aan eventuele verplichtingen te voldoen. Laat je goed informeren over wat de meest geschikte financiële structuur is voor jouw onderneming.

De voordelen hebben we hier voor besproken: de beperkte aansprakelijkheid, de professionele uitstraling, de continuïteit, de fiscale voordelen en betere toegang tot financiering: het zijn allemaal voordelen van een bv. Maar er kunnen ook nadelen zitten aan een bv. Een bv opzetten kost geld. Je hebt grotere administratieve lasten. Net als bij een eenmanszaak ben je verplicht tot het bijhouden van een boekhouding. Maar met een bv ben je ook verplicht om een jaarrekening in te dienen en moet je aandeelhoudersvergaderingen houden. Bovendien is de fiscale behandeling van een bv doorgaans complexer dan bij andere bedrijfsstructuren. Zo kan het nodig zijn om vennootschapsbelasting te betalen, wat kan leiden tot dubbele belastingheffing als winsten worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Weeg daarom de voor- en nadelen van een bv zorgvuldig af en win advies in over de beste rechtsvorm voor jouw onderneming.
In Nederland kan in principe iedereen een besloten vennootschap (bv) oprichten, maar er zijn wel bepaalde vereisten en regels waaraan moet worden voldaan. In Nederland kunnen zowel individuen als rechtspersonen, zoals andere bedrijven, een bv oprichten. Wel zijn er een aantal beperkingen voor buitenlandse oprichters. Om een bv op te richten, moeten bepaalde statuten en documenten worden opgesteld, zoals een oprichtingsakte en statuten. Deze documenten moeten voldoen aan wettelijke vereisten.

Nederland, wordt de belastbare winst van een bv belast met vennootschapsbelasting (Vpb). Het lage tarief in de vennootschapsbelasting is vanaf 2023 verlaagd van € 395.000 winst naar € 200.000. Het lage tarief van 15% gaat omhoog naar 19%. Bedrijven met een winst vanaf € 200.000 betalen vanaf 1 januari 2023 het hoge tarief van 25,8%.

Je kunt alleen of met meerdere personen een bv oprichten. Als je alleen bent, dan ben jij de bestuurder en ben je in de meeste gevallen, de enige aandeelhouder. Jij bent dan directeur en grootaandeelhouder (dga).

De belangrijkste taak van de directeur aandeelhouder van een bv is het voeren van een juiste boekhouding. De financiële administratie is het hart van je bedrijf. Je kunt als bestuurder aansprakelijk gesteld worden bij een faillissement als de boekhouding onjuist is ingevoerd. Bespaar jezelf tijd, zorgen en geld en besteed de volledige boekhouding uit aan ons moederbedrijf ENTRPNR.

Als je met meerdere personen een bv opricht, is het kapitaal van de bv verdeeld in aandelen die in bezit zijn van de aandeelhouders. Deze aandeelhouders hebben de macht en het recht om beslissingen te nemen over de onderneming.

Een bv richt je alleen of samen met anderen op via een akte bij de notaris. Daarna schrijf je de bv in het KVK Handelsregister in. Je moet alle bestuurders inschrijven in het Handelsregister van de KvK. Tot die tijd ben jij persoonlijk aansprakelijk.

Hoeveel het kost om een bv op te zetten hangt af van je wensen, maar bij NOTRS kun je binnen vijf werkdagen voor €299 een bv laten oprichten. Dit is inclusief de notariskosten. Lees hier meer over de kosten die bij een bv oprichten komen kijken of bekijk de tarieven.

Het kan voordelig zijn om naast één of meerdere bv’s ook een holding op te richten. De belangrijkste redenen om een holding op te richten, zijn de fiscale voordelen. Door de oprichting van meerdere bv’s, kun je de aandelen van die bv’s onderbrengen in één bv. Dat wordt dan de dochtervennootschap of werk-bv. Deze constructie helpt om een te hoge belastingdruk te voorkomen. 

Snelscan