Bv oprichten:
snel en volledig online

Wanneer u als ondernemer succesvoller wordt, uw onderneming groeit en u steeds meer omzet, is het verstandig om een bv op te richten. Een bv heeft een professionele uitstraling en een aantal grote financiële voordelen.

De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dat u met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen. Met een bv beschermt u dus uw persoonlijke bezittingen zoals uw huis, auto en privé geld.

De specialisten van NOTRS richten uw bv volledig online op, binnen vijf tot tien werkdagen. Dus bv starten? Neem nu contact op en wij gaan voor u aan de slag.

In 4 stappen geregeld

01

Controleren en goedkeuren van de offerte.

Op basis van uw wensen maken wij een offerte op maat en sturen die per email naar u toe. U kunt deze online goedkeuren.

02

Aanleveren benodigde documenten.

Na goedkeuring van de offerte stuurt u ons alle benodigde documenten toe. Wij gaan voor u aan de slag met de oprichting.

03

Online identificatie via Evidos.

Via een door ons aangeleverde link voltooit u de digitale identificatie in de beveiligde online omgeving van Evidos.

04

Online Belehrung met de notaris.

U krijgt een online afspraak met onze notaris voor de Belehrung. Daarna wordt de akte gepasseerd en uw bedrijf is opgericht.

Onze oprichtingen

BV + Holding Oprichting - Binnen 10 werkdagen*

Alle notariële kosten | 100% online geregeld | Inschrijving KvK + uittreksel | Digitale identificatie | Inclusief brief DGA salaris verlaging

BV Oprichting - Binnen 5 werkdagen*

Alle notariële kosten | Inschrijving KvK + uittreksel | Digitale identificatie

BV SPOED Oprichting - Binnen 72 uur*

Alle notariële kosten | 100% online geregeld | Hoogste prioriteit begeleiding | Digitale identificatie | Inclusief brief DGA salaris verlaging

*Getoonde termijnen zijn richtlijnen en bieden geen garanties. Getoonde prijs op de website is inclusief eenmalige korting van €50,- als de u de administratie bij Entrpnr Finance uitbesteedt. De getoonde termijnen op onze website gaan in vanaf het moment dat u alle benodigde documenten compleet heeft aangeleverd bij de notaris.

Nu vanaf €299 opgericht

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op

BV oprichten tarieven

Waarom oprichting bv?

De bv is de meest gekozen en meest populaire rechtsvorm omdat de belasting over de winst lager is. Bovendien bent u als privépersoon niet aansprakelijk. Het oprichten van een bv brengt voor u als ondernemer belangrijke voordelen met zich mee. Met de oprichting van een bv beschermt u uw persoonlijke vermogen en bent u als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk. Schuldeisers kunnen dus niet bij uw persoonlijke bezittingen zoals uw huis, auto en privé vermogen komen, zolang er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur.

Vragen over het oprichten van een bv?

Gefeliciteerd! Uw onderneming groeit en genereert steeds meer omzet. Het lijkt erop dat u klaar bent om uw eenmanszaak om te zetten in een besloten vennootschap (bv). Wij begrijpen dat er bij het oprichten van een bv vaak verschillende vragen naar voren komen. Daarom zetten we hier alvast een aantal veel gestelde vragen over de oprichting van een bv op een rijtje, en krijgt u van ons natuurlijk ook een zo goed mogelijk antwoord. 

Wat is een bv? 

Een bv is een juridische entiteit waarvan het kapitaal is verdeeld in aandelen. Het is een veelvoorkomende rechtsvorm voor bedrijven in Nederland en biedt beperkte aansprakelijkheid voor de aandeelhouders. Meer informatie over de bv vindt u in onze nieuwsrubriek. 

Wat zijn de voordelen van een bv? 

De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dat je met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen. Met een bv bescherm je dus je persoonlijke bezittingen zoals je huis, auto en privé geld. Daarnaast heeft een bv een professionele uitstraling en een aantal grote financiële voordelen. 

Bent u klaar om uw eenmanszaak om te zetten naar een bv? Vraag nu een offerte aan.  

Wat zijn de minimale kapitaalvereisten voor een bv? 

Sinds 2012 zijn er in Nederland geen minimale kapitaalvereisten meer voor het oprichten van een bv. U kunt een bv oprichten met slechts één eurocent aan geplaatst kapitaal. 

Moet ik naar de notaris voor de oprichting van een bv? 

Ja, de oprichting van een bv moet plaatsvinden via een notariële akte. De notaris speelt een cruciale rol bij het opstellen van de statuten en de notariële akte. Gelukkig kan dit bij NOTRS allemaal volledig online. Lees hier meer over het volledig online opzetten van een bv. 

Wat zijn de kosten van het oprichten van een bv? 

De kosten voor het oprichten van een bv omvatten notariskosten, inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel (KvK) en eventuele andere juridische kosten. De totale kosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de oprichting en de tarieven van de notaris. Bij NOTRS richt u al vanaf €319 in 5 werkdagen een bv op. Hier vindt u de tarieven voor onder andere het oprichten van een bv. 

Hoe lang duurt het om een BV op te richten? 

De duur van het oprichtingsproces kan variëren en hangt af van de snelheid waarmee de documenten worden voorbereid en aangeleverd, de beschikbaarheid van de notaris en andere administratieve procedures. Bij NOTRS kunnen we vanaf 5 werkdagen voor u een bv oprichten. Bekijk hier de mogelijkheden.  

Kan ik als buitenlander een bv in Nederland oprichten? 

Ja, het is mogelijk voor buitenlanders om een bv in Nederland op te richten. Er zijn echter enkele extra stappen en overwegingen, zoals het verkrijgen van een Burgerservicenummer (BSN) en het hebben van een lokaal zakelijk adres. 

Wat zijn de fiscale verplichtingen van een BV? 

Een bv is onderworpen aan vennootschapsbelasting in Nederland. Dit betekent dat de bv belasting moet betalen over haar winst. Daarnaast zijn er verplichtingen zoals het bijhouden van financiële administratie en het indienen van jaarrekeningen bij de KvK. Let erop dat een bv aan andere regelgeving onderhevig is dan uw eenmanszaak. Zorg ervoor dat u een gespecialiseerde boekhouder inschakelt.

Onze partner, boekhoudkantoor Entrpnr, is gespecialiseerd in de administratieve verplichtingen van uw (nieuwe) bv en helpt u graag. 

Kan ik mijn eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF) omzetten in een bv? 

Ja, het is mogelijk om uw eenmanszaak of VOF om te zetten in een bv. Dit wordt vaak gedaan om de aansprakelijkheid te beperken en fiscale voordelen te behalen. In het webinar “Van eenmanszaak naar bv” ziet u precies hoe u dat doet. 

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als aandeelhouder van een bv? 

Als aandeelhouder van een bv bent u verantwoordelijk voor het nakomen van de verplichtingen zoals vastgelegd in de statuten en eventuele aandeelhoudersovereenkomsten. U hebt stemrecht en deelt in de winst, maar uw persoonlijke aansprakelijkheid is beperkt tot uw inleg in de bv. 

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vooral contact op met specialisten van NOTRS. Zij staan u graag te woord. 

Nu vanaf €299 opgericht

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op

Het oprichten van een besloten vennootschap (bv) heeft diverse voordelen:

Bv’s bieden aandeelhouders beperkte aansprakelijkheid, waardoor hun persoonlijke bezittingen doorgaans beschermd zijn tegen bedrijfsschulden.

In een bv zijn de activa en financiën gescheiden van die van haar aandeelhouders. Hierdoor ontstaat een duidelijkere onderscheiding tussen persoonlijke en zakelijke bezittingen.

In Nederland genieten bv’s van bepaalde fiscale voordelen en aftrekposten, waardoor de belastingdruk op de winst van het bedrijf kan verminderen.

Opereren als een bv versterkt het professionele imago van het bedrijf, wat klanten, leveranciers en partners aantrekt.

Een bv kan blijven bestaan, zelfs als aandeelhouders veranderen of overlijden, wat stabiliteit en continuïteit biedt.

Ook de toegang tot financiering is een voordeel van een bv. Het oprichten van een bv vergemakkelijkt het aantrekken van externe financiering en investeringen vanwege de beperkte aansprakelijkheid.

Een bv-structuur maakt het mogelijk om verschillende werknemersvoordelen aan te bieden, zoals aandelenopties of incentiveplannen, waardoor getalenteerde werknemers aangetrokken en behouden kunnen worden.

Met de invoering van de Flex-BV wetgeving in 2012, is de minimumkapitaalvereiste van €18.000 afgeschaft. Er zit nu geen omzetvereiste meer aan het oprichten van een bv.

Let wel op dat, ook al is er geen wettelijk minimumkapitaal, vereist, je wel voldoende financiële middelen in de bv moet hebben om de bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en aan eventuele verplichtingen te voldoen. Laat je goed informeren over wat de meest geschikte financiële structuur is voor jouw onderneming.

De voordelen hebben we hier voor besproken: de beperkte aansprakelijkheid, de professionele uitstraling, de continuïteit, de fiscale voordelen en betere toegang tot financiering: het zijn allemaal voordelen van een bv. Maar er kunnen ook nadelen zitten aan een bv. Een bv opzetten kost geld. Je hebt grotere administratieve lasten. Net als bij een eenmanszaak ben je verplicht tot het bijhouden van een boekhouding. Maar met een bv ben je ook verplicht om een jaarrekening in te dienen en moet je aandeelhoudersvergaderingen houden. Bovendien is de fiscale behandeling van een bv doorgaans complexer dan bij andere bedrijfsstructuren. Zo kan het nodig zijn om vennootschapsbelasting te betalen, wat kan leiden tot dubbele belastingheffing als winsten worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Weeg daarom de voor- en nadelen van een bv zorgvuldig af en win advies in over de beste rechtsvorm voor jouw onderneming.
In Nederland kan in principe iedereen een besloten vennootschap (bv) oprichten, maar er zijn wel bepaalde vereisten en regels waaraan moet worden voldaan. In Nederland kunnen zowel individuen als rechtspersonen, zoals andere bedrijven, een bv oprichten. Wel zijn er een aantal beperkingen voor buitenlandse oprichters. Om een bv op te richten, moeten bepaalde statuten en documenten worden opgesteld, zoals een oprichtingsakte en statuten. Deze documenten moeten voldoen aan wettelijke vereisten.

Nederland, wordt de belastbare winst van een bv belast met vennootschapsbelasting (Vpb). Het lage tarief in de vennootschapsbelasting is vanaf 2023 verlaagd van € 395.000 winst naar € 200.000. Het lage tarief van 15% gaat omhoog naar 19%. Bedrijven met een winst vanaf € 200.000 betalen vanaf 1 januari 2023 het hoge tarief van 25,8%.

Je kunt alleen of met meerdere personen een bv oprichten. Als je alleen bent, dan ben jij de bestuurder en ben je in de meeste gevallen, de enige aandeelhouder. Jij bent dan directeur en grootaandeelhouder (dga).

De belangrijkste taak van de directeur aandeelhouder van een bv is het voeren van een juiste boekhouding. De financiële administratie is het hart van je bedrijf. Je kunt als bestuurder aansprakelijk gesteld worden bij een faillissement als de boekhouding onjuist is ingevoerd. Bespaar jezelf tijd, zorgen en geld en besteed de volledige boekhouding uit aan ons moederbedrijf ENTRPNR.

Als je met meerdere personen een bv opricht, is het kapitaal van de bv verdeeld in aandelen die in bezit zijn van de aandeelhouders. Deze aandeelhouders hebben de macht en het recht om beslissingen te nemen over de onderneming.

Een bv richt je alleen of samen met anderen op via een akte bij de notaris. Daarna schrijf je de bv in het KVK Handelsregister in. Je moet alle bestuurders inschrijven in het Handelsregister van de KvK. Tot die tijd ben jij persoonlijk aansprakelijk.

Hoeveel het kost om een bv op te zetten hangt af van je wensen, maar bij NOTRS kun je binnen vijf werkdagen voor €299 een bv laten oprichten. Dit is inclusief de notariskosten. Lees hier meer over de kosten die bij een bv oprichten komen kijken of bekijk de tarieven.

Het kan voordelig zijn om naast één of meerdere bv’s ook een holding op te richten. De belangrijkste redenen om een holding op te richten, zijn de fiscale voordelen. Door de oprichting van meerdere bv’s, kun je de aandelen van die bv’s onderbrengen in één bv. Dat wordt dan de dochtervennootschap of werk-bv. Deze constructie helpt om een te hoge belastingdruk te voorkomen. 

Snelscan