Wil jij dit jaar nog profiteren van de omzetting van je eenmanszaak naar een BV?

Wij kunnen dit gemakkelijk en 100% online voor je regelen door middel van een geruisloze inbreng. Maar wees er snel bij! Vóór 1 oktober moet de intentieverklaring bij De Belastingdienst binnen zijn!

Wat is eigenlijk een geruisloze inbreng?

Bij een aantal verschillende zaken is het handig om gebruik te maken van een geruisloze inbreng. Een geruisloze inbreng houdt in dat jij je eenmanszaak omzet naar een BV (dus je verandert de rechtsvorm van je onderneming), en dat jij alles vanuit de eenmanszaak overdraagt naar de nieuw-opgezette BV. En dit is allemaal belastingvrij! Je brengt je onderneming dan ‘geruisloos’ in. Om dit hele jaar nog te kunnen profiteren van de (fiscale) voordelen die dit met zich meebrengt heeft de belastingdienst een aantrekkelijke regeling. Als je dit vóór 1 oktober laat regelen met de belastingdienst, kun je met terugwerkende kracht vanaf januari 2021 al gebruik maken van alle voordelen die de BV biedt.

Hoe gaat een geruisloze inbreng?

Hieronder leggen we je in 4 simpele stappen uit wat een geruisloze inbreng nou eigenlijk inhoudt en wat er gebeurt. Zo weet je precies wat er moet gebeuren en ook wat we van je nodig hebben.

Stap 1

Heb je onze offerte getekend en de betaling overgemaakt? Stuur dan een kopie van je ID of paspoort, uittreksel KvK en BTW nummer van je eenmanszaak. Als je alles voor 24 sept 17:30 uur hebt aangeleverd, dan werk je in het belastingjaar 2021 al in een BV.

Stap 2

Wij gaan aan de slag! Zorg jij voor een getekende intentieverklaring en de procedurestukken. Teken jij de door ons opgestelde intentieverklaring? En heb je haast, dan kan het ook met spoed!.

Stap 3

Weet je al wie de boekhouding gaat doen? Als je de boekhouding onderbrengt bij Entrpnr, zorgen wij voor alle nodige stukken. Heb je een andere boekhouder, dan hebben wij van jou een inbrengverklaring, de balansen en de winst- en verliesrekening van de afgelopen jaren nodig.

Stap 4

Het papierwerk staat klaar. Samen met jou nemen we alle opgemaakte fiscale en notariële stukken door. De stukken nemen we door met de notaris en dan is alles gereed om te tekenen. Jouw BV is opgericht en de volgende fase in jouw ondernemerschap is begonnen.

*vanaf 24 september t/m 30 september geldt een spoedprocedure met een spoedtarief.

Wat zijn de voordelen van een BV tegenover een eenmanszaak?

Geruisloze inbreng BV

Binnen 10 werkdagen geregeld

 • Incl. alle notariële kosten
 • Begeleiding van specialisten
 • KvK inschrijving + uittreksel
 • Digitale identificatie
 • Beleggen met de notaris

€ 799

Geruisloze inbreng BV +Fiscale stukken

Binnen 10 werkdagen geregeld

 • Incl. alle notariële kosten
 • Begeleiding van specialisten
 • KvK inschrijving + uittreksel
 • Digitale identificatie
 • Beleggen met de notaris
 • Fiscale stukken opgemaakt

€ 1.299*

Geruisloze inbreng BV + Holding

Binnen 10 werkdagen geregeld

 • Incl. alle notariële kosten
 • Begeleiding van specialisten
 • KvK inschrijving + uittreksel
 • Digitale identificatie
 • Beleggen met de notaris
 • BV + Holding structuur

€ 1.599*

Geruisloze inbreng BV + Holding + Fiscaal

Binnen 10 werkdagen geregeld

 • Incl.alle notariële kosten
 • Begeleiding van specialisten
 • KvK inschrijving + uittreksel
 • Digitale identificatie
 • Beleggen met de notaris
 • Fiscale stukken opgemaakt
 • BV + Holding structuur

€ 2.099*

Waarom omzetten?

In veel gevallen is het gunstig een goedlopende eenmanszaak of VOF om te zetten in een BV. De BV beschermt beter tegen aansprakelijkheid en de BV heeft vaak een gunstiger belastingtarief.

Er zijn twee belangrijke onderwerpen: wanneer start de omzetting en betaal je wel of geen belasting over de boekwinsten in de eenmanszaak of VOF. Belastingvrij omzetten is begrijpelijkerwijze de meest gekozen methode in de MKB praktijk. Dan de timing: 1 januari van een jaar is meestal het makkelijkst en daardoor het goedkoopst omdat 1 januari de start is van het boekjaar bij de eenmanszaak of de VOF.

Praktisch mag je officieel een BV niet met terugwerkende kracht oprichten. Dus in augustus 2021 kan geen BV worden opgericht op 1 januari 2021. Maar de fiscus komt ondernemers tegemoet met een aantrekkelijke regeling. De fiscus heeft een faciliteit waardoor je belastingvrij met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 de BV in kan. Dan moet er voor 30 september 2021 door de belastingadviseur een start zijn gemaakt met de omzetting met een melding daarvan aan De Belastingdienst. De omzetting moet vervolgens voor 31 maart 2022 zijn afgerond.

Als je dus overweegt om je eenmanszaak of VOF om te zetten in een BV, is het nu dus hoogste tijd om te starten!

Wat houdt geruisloze inbreng in?

Bij de geruisloze inbreng gaat jouw op te richten BV de bezittingen en schulden overnemen van jouw eenmanszaak of VOF. Voor deze inbreng krijg je in ruil aandelen van jouw nieuwe BV. Daarvoor heb je een akte van inbreng nodig, die door de notaris wordt opgesteld. Als je nu dit jaar al gebruik wilt maken van alle voordelen die de BV biedt, kan dat met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. Dan moet wel vóór 1 oktober 2021 een intentieverklaring in handen zijn van De Belastingdienst. Dat kunnen wij voor je doen. Daarna heb je tot 1 april 2022 om je eenmanszaak of VOF om te zetten naar je nieuwe BV. Je nieuwe BV gaat dan verder met dezelfde boekwaarden, je hoeft dus geen belasting te betalen over de meerwaarde van je onderneming en je nieuwe BV start met een balans die gelijk is aan de eindbalans van je oude eenmanszaak of VOF.

Onze mensen kunnen je helpen de inbrengbeschrijving te maken of je laat dit doen door je boekhouder. De notaris maakt dan een notariële inbrengakte. Dan wordt je nieuwe BV opgericht. De notaris zorgt er dan voor dat de BV wordt ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Zo wordt dus alles voor je geregeld, snel en voordelig en jij kunt je bezighouden met de zaken waar jij goed in bent, ondernemen dus! 

Onder algemeen voorbehoud bijzondere omstandigheden zoals bezittingen of vastgoed in het buitenland.

Meest gestelde vragen:

Als je besloten hebt om je éénmanszaak of vof om te zetten naar een BV, breng je je onderneming in in de nieuwe BV. Je verandert dus de rechtsvorm van je onderneming. Dat kan zonder af te rekenen met de fiscus (geruisloos). Als je dit aanvraagt vóór 1 oktober 2021 kan je met terugwerkende kracht van de (fiscale) voordelen van de BV gebruik maken vanaf 1 januari 2021.

De eerste belangrijke reden voor de omzetting naar een BV is de beperkte aansprakelijkheid, zodat jouw privé vermogen veilig is voor de risico’s van het ondernemen. Zakelijke schuldeisers zullen zich niet meer kunnen verhalen op jouw persoonlijke waardevolle spullen, zoals je huis of je auto.

Je zal dus niet op je eigen vermogen aangesproken kunnen worden en daarom geen gevaar lopen om privé failliet te gaan. Je bent slechts tot het in de BV gestorte bedrag aansprakelijk. Met een éénmanszaak of vof ben je als eigenaar zelf volledig aansprakelijk voor je onderneming. Dit betekent dat als je bedrijf failliet gaat, eventuele schuldeisers bij jouw privévermogen kunnen komen.

Daarnaast hoef je met een BV minder belasting te betalen over je winst dan bij een éénmanszaak of vof. Bij een éénmanszaak of vof betaal je inkomstenbelasting. Hoe meer winst je maakt, hoe meer je zal moeten afstaan aan de belastingdienst. Bij de BV betaal je zowel inkomsten- als vennootschapsbelasting. Toch kom je alsnog lager uit. Dit komt doordat het opgetelde percentage lager uitvalt dan het enkele percentage van de inkomstenbelasting.

De BV is daarom ook een populaire rechtsvorm.

Het is aan te raden om je éénmanszaak of vof om te zetten naar een BV als je winst rond € 90.000,- of meer bedraagt. Zo betaal jij veel minder belasting.

Met een geruisloze inbreng kun je je uw éénmanszaak met terugwerkende kracht omzetten in een BV. In tegenstelling tot de ruisende inbreng gaat de onderneming via een geruisloze inbreng wél verder met dezelfde boekwaarden. Dit is dan ook het voordeel van de geruisloze inbreng: je hoeft geen belasting over de meerwaarde van uw éénmanszaak te betalen. Je nieuwe BV start dus met een balans die gelijk is aan de eindbalans van de éénmanszaak.
Wil je met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 je éénmanszaak of vof geruisloos inbrengen in een BV? Je levert de gegevens aan, dan stellen wij de intentieverklaring op. Deze sturen wij vóór 1 oktober naar de Belastingdienst op. Daarna wordt een akte van inbreng opgesteld. Als vóór 1 oktober de intentieverklaring geregistreerd is bij de Belastingdienst, richten we vóór 1 april 2022 via onze notaris de BV op en wordt de éénmanszaak ingebracht. De notaris zorgt vervolgens voor inschrijving van de BV en uitschrijving van de éénmanszaak bij KVK.
Wanneer bij de oprichting van je BV de aandelen worden volgestort met een inbreng in natura, namelijk met jouw éénmanszaak of vof, moet een akte van inbreng gemaakt worden. Daarin geef je aan wat wordt ingebracht en welke waarde dat heeft.
Met terugwerkende kracht je BV omzetten houdt in dat de belastingdienst alle inkomsten van je éénmanszaak of vof met terugwerkende kracht, per 1 januari 2021 dus, aan je BV toebedeelt. Zo wordt de winst van je onderneming van 2021 tegen de voordelige vennootschapsbelastingtarieven belast.
Wij regelen je omzetting naar de BV door middel van geruisloze inbreng van je onderneming. Ook maken wij de inbrengverklaring. Deze verklaring is nodig voor de notaris om zijn werk te doen. En wij stemmen de omzetting af met de Belastingdienst, zodat je geen onnodige risico’s loopt op boetes of naheffingen.
Wij zorgen overal voor, waardoor jij je niet druk hoeft te maken om het papierwerk en alle rompslomp eromheen. Al vanaf € 899,- zet jij je éénmanszaak of vof om naar een BV (met alle kosten inbegrepen).

NOTRS.  Notaris diensten

KvK: 83008608  © 2021 All rights reserved | Powered by Entrpnr

NOTRS.  Notaris diensten

© 2021 All rights reserved | Powered by Entrpnr

Snelscan