Afstempelen aandelen

Het afstempelen van aandelen is een populaire manier om belastingvrij een geldbedrag van je bv of nv uit te keren aan de aandeelhouders. Aandelen afstempelen in het verminderen van de nominale waarde van de aandelen waardoor je het kapitaal van de vennootschap vermindert.

Het afstempelen van aandelen moet altijd worden goedgekeurd door het bestuur en gaat altijd via een statutenwijziging. Je hebt dus ook een aandeelhoudersbesluit tot statutenwijziging nodig.

De experts van NOTRS zitten voor je klaar om te bekijken of dit voor jouw bv geschikt is en om je eventueel te helpen bij het wijzigen of opstellen van nieuwe statuten.

Binnen 10 werkdagen je aandelen
afgestempeld voor € 999,-

*Getoonde termijnen zijn richtlijnen en bieden geen garanties. Getoonde prijs op de website is inclusief eenmalige korting van €50,- als de u de administratie bij Entrpnr Finance uitbesteedt. De getoonde termijnen op onze website gaan in vanaf het moment dat u alle benodigde documenten compleet heeft aangeleverd bij de notaris.

Ja, ik wil profiteren van de lage actieprijzen

Wat is het voordeel van het afstempelen van aandelen?

Door het afstempelen van aandelen wordt de nominale waarde van de aandelen en hiermee het kapitaal van de bv of nv verkleind. Dit is voor de inkomstenbelasting onbelast en dus een manier om belastingvrij vermogen uit te keren aan aandeelhouders.

NOTRS biedt:

Ja, ik wil profiteren van de lage actieprijzen

Het afstempelen van aandelen kan alleen via een statutenwijziging omdat de nominale waarde van de aandelen is aangegeven in die statuten. Deze kunnen alleen via een notaris worden gewijzigd.
Snelscan