Holding oprichten: snel en gemakkelijk geregeld

Een holding biedt flexibiliteit, bescherming en fiscale voordelen. Met een bv ben je weliswaar niet meer persoonlijk aansprakelijk, maar als die bv failliet gaat en al jouw vermogen er in zit, is dit nog steeds heel vervelend. In een holding (eigenlijk gewoon een tweede bv) kun je waardevolle bezittingen beschermen. Deze holding verricht verder geen diensten, maar heeft als werkmaatschappij wel het recht om deze bezittingen te gebruiken. 

Voordelen holding oprichten

Holding oprichting

Binnen 5 werkdagen geregeld**

€ 299

BV + Holding

Populair

Binnen 10 werkdagen geregeld**

€ 598

Holding + Spoedoprichting

Binnen 72 uur geregeld**

€ 549

Getoonde prijs is inclusief eenmalige korting €50,- als de u de administratie bij Entrpnr Finance. uitbesteed. Normaal tarief € 349,- B.V
**Vanaf het moment dat alle benodigde informatie is verstreken en de betaling is voldaan.

Ja, ik wil profiteren van de lage actieprijzen

Holding oprichting

NOTRS biedt:

Ja, ik wil profiteren van de lage actieprijzen

Voor identificatie en ondertekening gebruiken wij Evidos. 100% rechtsgeldig en je hoeft niet persoonlijk langs bij de notaris. Wij vragen je om je tijdens de web meeting te identificeren met een ID-kaart en de rest gaat volledig online.

Hoeveel het opzetten van een holding kost hangt af van je wensen, maar bij NOTRS kun je binnen vijf werkdagen voor €299 een holding laten oprichten. Dit is inclusief de notariskosten holding. Bekijk hier onze tarieven.

De belangrijkste reden om een holding op te richten, zijn de fiscale voordelen. Doordat je meerdere bv’s opricht, kun je de aandelen van die bv’s onderbrengen in één bv. Dat wordt dan de dochtervennootschap of werk-bv. Met deze constructie kun je een te hoge belastingdruk voorkomen.

De deelnemingsvrijstelling is een fiscale regeling in de Wet op de vennootschapsbelasting en kan worden toegepast door bv’s en nv’s om te voorkomen dat winst van de ene werkmaatschappij nogmaals tevens wordt belast bij de moedermaatschappij. Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moet het aandelenbelang van de holding bv wel minimaal 5% zijn.
Ander voordeel van een holding is dat als er in de holding geld is gespaard je via de holding aan jezelf een hypotheeklening kunt verstrekken. De hypotheekrente – let op dat je wel een realistische zakelijke rente berekent – betaal je dan terug aan je eigen Holding. Let hierbij ook op dat de hypotheeklening inderdaad wordt gebruikt ter financiering van een eigen woning en dat je de lening daadwerkelijk afbetaalt.
Door een holding op te richten, Ook kun je door een holding op te richten, waardevolle assets afscheiden van risico’s. Zo kun je bijvoorbeeld vermogen uit de werk-bv dat je niet gebruikt, onderbrengen in de holding. De holding dient dan als spaarpot. Naast vermogen kun je ook bijvoorbeeld patenten en IP-rechten, merkrechten, onroerend zaken en bijvoorbeeld je pensioenrechten beschermen in deze holding.
Snelscan