Partnernetwerken in het buitenland

Annelore van der Lint

Partnernetwerken in het buitenland

Ondernemen in het buitenland komt met z’n eigen uitdagingen. Het kan daarom voor ondernemers erg waardevol zijn om deel uit te maken van een internationaal partnernetwerk. Zo kunt u profiteren van de kennis en ervaring van andere leden en gezamenlijk sterker staan bij het overwinnen van belemmeringen in het buitenland. Het kan ook helpen om toegang te krijgen tot financiering, subsidies en andere ondersteuning vanuit de overheid.

Op de website van onze partner Entrpnr vindt u een overzicht van enkele partnernetwerken die Nederlandse ondernemers kunnen helpen bij hun internationale ambities. Als Nederlandse ondernemer kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van het PIB-partnerschap om samen te werken met andere bedrijven uit uw sector en de Nederlandse overheid. U kunt de subsidie SIB Alternatieve markten aanvragen als u te maken hebt met handelsbeperkingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne of de sancties tegen Rusland.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit slechts een selectie is en dat er nog vele andere partnernetwerken en samenwerkingsverbanden bestaan, afhankelijk van de sector en het land waarin u als ondernemer actief bent. Het is raadzaam om de websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en andere relevante instanties te raadplegen voor meer informatie en ondersteuning bij het vinden van het juiste partnernetwerk voor uw bedrijf en ambitie.

Hulp nodig bij online een bv oprichten? Of benieuwd naar de oprichtingskosten van een bv? Dan kunt u terecht bij onze specialisten. 

Meer artikelen

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Snelscan