Is uw (privé) vermogen wel goed beschermd?

Annelore van der Lint

Is uw (privé) vermogen wel goed beschermd?

U staat er als ondernemer misschien niet altijd bij stil, maar als u onderneemt vanuit een eenmanszaak dan loopt u best een financieel risico. Want zoals de naam al zegt, een eenmanszaak heeft één eigenaar. En deze eigenaar, u dus, is volledig aansprakelijk voor die onderneming. Bij eventuele schade of schulden, kunnen schuldeisers aanspraak maken op uw privévermogen en uw persoonlijke bezittingen zoals uw huis en uw auto.

Vooral daarom kan het verstandig zijn om wanneer u als ondernemer succesvoller wordt, uw onderneming groeit en u steeds meer omzet, een bv op te richten. Met de oprichting van een bv beschermt u uw persoonlijke vermogen. Daarnaast heeft een bv een professionele uitstraling en een aantal aantrekkelijke financiële voordelen.

Ontdek de voordelen van de bv

Een bv is een rechtspersoon en daarmee zelf aansprakelijk. De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dan ook dat u met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen.

Minder risico en minder belasting betalen waren altijd al belangrijke redenen om over te stappen op een bv. Maar sinds de flexwet is ingegaan is het ook nog eens veel makkelijker om een bv op te richten. U hebt geen verklaring van geen bezwaar meer nodig en u hoeft niet langer €18.000 te storten.

In deze whitepaper gaan we dieper in op de voordelen en verplichtingen van de bv. Na het lezen van deze whitepaper kent u in ieder geval het antwoord op de volgende vragen.

  • Wat is een bv?
  • Wat is het verschil tussen eenmanszaak en bv?
  • Wat zijn de voordelen van de bv?
  • Wat is een holding en wat zijn hiervan de voordelen?
  • Wat zijn de verplichtingen van de bv?

                    Hoe richt ik een bv of holding op?

Meer artikelen

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Snelscan